Barbecueën in de winter? Het kan! Wij gaven alvast het goede voorbeeld op ons winterbarbecue event. Laat je inspireren door onze prachtige tafelstyling, heerlijke barbecuegerechten en warme wintercocktails.
En organiseer nadien gewoon zelf een winterbarbecue!

Een winterse tafelstyling door Anouk Taeymans

Anouk Taeymans, onze interieurstylist ter plaatse, toverde de locatie om tot een prachtige, winterse omgeving. Wil je thuis ook de tafelstyling voor je winterbarbecue tot in de puntjes verzorgen? Volg dan zeker de volgende tips:

Ga voor een mooie tafelstyling tijdens je winterbarbecue.
  • Kies voor servetten en tafellakens in lichte kleuren, zoals oyster wit, ivoor of beige.
  • Tijdens de feestdagen ga je liefst voor een feestelijk, goudkleurig bestek, maar op je wintertafel leg je best een stoer, zwart bestek.
  • Wil je graag planten op tafel? Kies dan voor niet te felle accenten. Eucalyptus en gedroogde bloemen passen met hun zachte kleur bijvoorbeeld perfect op je wintertafel.
  • Maak naamkaartjes door een inkeping te maken in een stukje nonchalant gescheurd papier en hier een bloemetje of takje door te steken.
  • Lichtjes maken het geheel altijd extra gezellig. Hang ze in je tuin, of gewoon boven de bar of tafel.

Op het menu: heerlijke barbecuegerechten

Twee chef-koks van Rook en Vee, een barbecue cateringconcept, verwenden ons met lekkere en originele barbecuegerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salade met bloedappelsien, venkel en citroenblaadjes? Of heerlijk gegrilde halloumi, buikspek en speenvarken?


Het geheim achter hun smaakvolle barbecuegerechten? De Oklahoma houtbarbecue, een handige, weerbestendige barbecue met deksel. Ideaal om zelfs bij de koudste wintertemperaturen te barbecueën!

Rook en Vee maakte heerlijke barbecuegerechten op hun Oklahoma houtbarbecue.

Verrassende wintercocktails

Als kers op de kaart verwende mixologist Carl Van Droogenbroeck ons met heerlijke wintercocktails. Ook zin om zelf wintercocktails te maken? Maak, net zoals Carl, één van deze toppers:

Maak The Macallan Old Fashioned, een lekkere cocktail voor op je winterbarbecue.

The Macallan Old Fashioned

Ingrediënten

  • 5 cl whisky
  • 1 cl sherry
  • 1 tl ahornsiroop
  • Een scheutje Angostura Aromatic bitters
  • Een snuifje zout
  • 1 sinaasappel

Recept

Vul een whiskyglas met ijsblokjes en voeg alle ingrediënten toe. Roer 50 seconden en werk af met zeste van sinaasappel.

Maak een Disaronno Sour, een heerlijke cocktail voor op je winterbarbecue.

Disaronno Sour

Ingrediënten

  • 5 cl Disaronno
  • 3 cl limoensap
  • 1,5 cl appelsiensap
  • Een scheutje Angostura Aromatic bitters
  • 1 sinaasappel

Recept

Shake alle ingrediënten 10 seconden. Voeg wat ijs toe en shake nog eens 15 seconden. Schenk het mengsel door een strainer (barzeef) in een cocktailglas met ijs. Garneer met een stukje sinaasappelschil.

Nog 6 andere wintercocktails

Meer zin in een cinnamon chai latte of hot mojito? Ontdek nog 6 andere, supersimpele recepten om heerlijke wintercocktails te maken . Je gasten zullen versteld staan!