Een smakelijke zomerbarbecue met Gilles Draps

Cosy & Trendy 4 slakommetjes Anthony zwart Diameter 19 cm

Geen ideeën voor een voorgerecht? Serveer een heerlijk verse salade in deze 4 zwarte, elegante slakommetjes Anthony van Cosy & Trendy.

Meer informatie

Cosy & Trendy 6 schoteltjes voor koffiekopjes Laguna blue grey

6 schoteltjes voor koffiekopjes Laguna blue grey van Cosy & Trendy. Diameter 15 cm.

Meer informatie

Cosy & Trendy 4 platte borden Laguna 27 cm blauw/grijs

Oosterse gerechten presenteer je mooi op deze blauw/grijze platte borden (27 cm) uit de Laguna-reeks van Cosy & Trendy.

Meer informatie

Amefa 24-delig bestek Vintage gold

Met dit 24-delig gold Vintage bestek van Amefa kan je 6 personen op een originele manier ontvangen.

Meer informatie

Eclat 6 wijnglazen Lady Diamond 27 cl

Met hun mooie reliëf zorgen deze Lady Diamond wijnglazen (27 cl) van Eclat voor een unieke, elegante toets op tafel.

Meer informatie

Een tuinfeest met originele barbecuegerechten

Een prachtige setting met de juiste styling, een barbecue en enkele enthousiaste foodbloggers: dat waren de basisingrediënten van ons meer-dan-geslaagd tuinfeest in mei.

Samen met Gilles Draps, barbecue-expert en foodfotograaf, en enkele enthousiaste foodbloggers probeerden we originele gerechtjes uit op de barbecue. Anne-Catherine Gerets (CloClo), interieur- en lifestyleblogger, toverde de locatie dan weer om tot het perfecte plaatje.

Ook zin gekregen in een smakelijke zomerbarbecue? En mag het voor jou ook weleens wat anders zijn dan die typische hamburger of saté? We delen hieronder graag 3 overheerlijke en vernieuwende receptjes voor op de barbecue. Je gasten zullen versteld staan!

Ribbetjes met chimichurri marinade

Ingrediënten

  • 4 varkensribbetjes
  • 125 ml rode wijnazijn
  • 2 theelepels zout
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 chilipeper
  • 2 handen vol koriander
  • 1 hand vol peterselie
  • 3 takjes verse oregano
  • 200 ml olijfolie

2. Bereiding

Maak eerst de marinade. Versnipper hiervoor de knoflook, koriander, platte peterselie, sjalot, oregano en chilipeper. Wil je liever een milde marinade? Verwijder dan de pitjes van de chilipeper. Vermeng de versnipperde kruiden, de rode wijnazijn, het zout en de olijfolie in een mengkom tot een mooi geheel.

Plaats de ribbetjes in een lage schaal en overgiet ze met de marinade. Hou een deel van de marinade over om nadien als saus te gebruiken. Sluit de schaal af met huishoudfolie en laat minstens 4 uur marineren in de frigo. Beter is zelfs om ze een volledige nacht in de frigo te laten. Nadat de ribbetjes mooi gemarineerd zijn, pak je ze in met 2 lagen aluminiumpapier. Zo zijn ze zeker goed beschermd tegen de hitte. Plaats ze nu op een gesloten barbecue van ongeveer 180 °C. Laat ze er een uurtje opliggen en draai ze in tussentijd enkele keren om. Pak de ribbetjes uit en bak ze ten slotte langs beide kanten boven het vuur tot ze een mooi korstje krijgen. Smakelijk!

Gebrande bloemkoolbladeren

1. Ingrediënten

  • 1 bloemkool met blad
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 scheutje sojasaus
  • Enkele druppels wasabi-olie
  • Een theelepel zwarte sesam

2. Bereiding

Haal de bladeren van de bloemkool. Neem een mengkom en doe er de bladeren in samen met een scheut olijfolie en meng deze zodat alle bladeren bedekt zijn met olijfolie. Leg de bladeren op de gril. Let er wel op dat je ze niet rechtstreeks boven de kolen legt. Grill de bladeren tot ze gaar zijn en lichtjes geblakerd.

Neem een nieuwe mengkom en doe er de gebrande bloemkool bladeren in. Meng ze met de sojasaus, enkele druppeltjes wasabi-olie en de zwarte sesam. Smullen maar!

Zalm op cederhout

1. Ingrediënten

  • 400gr zalmfilet zonder vel
  • cederhouten rookplankje
  • 1 limoen
  • snuifje fleur de sel

2. Bereiding

Leg de rookplank minstens een uur onder water. Zet een gewicht op de plank zodat deze goed ondergedompeld blijft. Verwarm intussen je barbecue voor tot een 200 °C. Versnijd de zalmfilet in reepjes van ongeveer 2 cm breed.

Droog nadien het plankje goed af met een schone doek. Leg de zalm op het plankje Plaats het plankje vervolgens op de barbecue. Na 8 minuutjes, is de zalm gaar.

Werk de zalm af met wat limoenzeste en een snuifje fleur de sel.

En nu is het aan jou!