Sushi verovert onze keuken

Maak kennis met deze Japanse smaaksensatie!

Welkom in de Japanse keuken. Een keuken met kwalitatieve en verse producten. Met pure rijst, verse groenten en rauwe vis creëren ze de lekkerste sushi, maki, sashimi en california spring rolls. Stuk voor stuk een bron van eiwitten, koolhydraten én, niet onbelangrijk: met een laag vetgehalte! Een ware sensatie, zowel voor fijnproevers als voor gezonde foodies.

Eetstokjes klaar? Aanvallen!

Rijst

Hoe kook je de typische, kleverige sushirijst?

Volgens welke methode je ook beslist om de rijst te koken, hou altijd deze tips in het achterhoofd:

  • Spoel de rijst eerst, zo verwijder je zetmeel en onzuiverheden
  • Het koken moet traag gebeuren, want het vocht wordt zeer langzaam opgenomen
  • De juiste hoeveelheid water is van groot belang
  • Laat na het koken de rijst even rusten, zodat hij smaak en aroma behoudt
Wat heb je nodig?

Vis en andere ingrediënten

Vis, schaaldieren, vlees, gevogelte of groenten? Alles is mogelijk!

Hoewel sushi traditioneel gemaakt wordt met rauwe vis, bestaan er veel variaties. Groenten, kaas, vlees, vis of tofu? De opties zijn eindeloos. Men kiest vaak voor tonijn en zalm, maar alle andere vissoorten kunnen ook gebruikt worden. Welke ingrediënten je ook verkiest, met de juiste techniek en het geschikte keukenmateriaal word je een echte sushi chef!

Vis en andere sushi-ingrediënten bereiden?

Sushi als eye candy

Presenteer je sushi als echte kunstwerkjes: mooi voor het oog én lekker

Maak indruk op je gasten en serveer sushi als een echt kunstwerkje. Met een grote sushiplank, potjes voor de sojasaus, eetstokjes en een mooi servies wordt je tafel pas echt instagramproof. Maak het plaatje compleet met een mooie theepot voor de groene thee!

Het gepaste sushiservies?