De Italiaanse zon op je bord

Binnenkort schitteren weer Italiaanse toppertjes op je bord, want op 17 januari is het weer zo ver: de internationale dag van de Italiaanse keuken. Deze speciale giorno werd in 2008 in het leven geroepen om de authentieke Italiaanse keuken en haar kwaliteitsvolle producten te promoten. Wereldwijd doen zo’n 70 landen eraan mee en intussen staat al de 9de editie op de menu. Maar waarom zou je wachten tot het zo ver is? Maak nu al een heerlijke pizza, lasagne of een kotelet alla Milanese klaar! En wat typeert de Italiaanse keuken meer dan een pasta of de bolognaisesaus? Ontdek snel onze tips, ons assortiment en onze leuke anekdotes over de Italiaanse keuken.

Rarara: wat is superlekker, makkelijk klaar te maken en niet duur? Pasta natuurlijk! Dit typische Italiaanse gerecht vind je tegenwoordig overal in de wereld. Alleen wordt het traditioneel als voorgerecht gegeten (il primo piatto) en niet als onderdeel van een hoofdgerecht. Ontdek snel onze tips om zelf pasta te maken. Wedden dat je voortaan altijd voor artisanale pasta kiest?

Ontdek onze tips om zelf pasta te maken

Bolognaisesaus is een fenomeen én een symbool voor de Italiaanse keuken. De hoofdingrediënten? Tomatensaus, uien en gehakt. Ontdek snel het recept voor een heerlijke bolognaisesaus en laat je inspireren door onze tips.

Ontdek meer over de bolognaisesaus

Dit jaar staat 'kotelet alla Milanese' op het menu tijdens de negende editie van de internationale dag van de Italiaanse keuken. Ontdek de fascinerende geschiedenis en het authentieke recept van dit gerecht uit Milaan.

Ontdek meer over kotelet alla Milanese