Relaxed aan tafel met een feestelijke gourmet

Gezellig tafelen zonder zorgen? Kies voor een gourmet! Sfeer verzekerd. Bovendien geniet je zelf ook van je avond, want je hebt er amper werk aan. En daar zijn de feesten toch voor? Ontdek snel onze tips voor een feestelijke gourmet.

Gourmet, raclette of fondue?

Het verschil tussen gourmet, raclette en fondue zorgt soms voor wat verwarring. In een fondue dop je vlees of groenten in hete olie tot ze gaar zijn. Racletten doe je wanneer je kaas in een pannetje smelt onder het verwarmingselement. Boven het verwarmingselement kan je dan bakken en braden.

Met een gourmet bak je bijvoorbeeld vlees, vis of groenten op een plaat met een klein beetje boter of olie. Wil je liever geen vetstoffen gebruiken? Dan kies je beter voor een steengrill. Een gourmetstel of een steengrill bestaat vaak als combitoestel, dat je ook gebruikt om te racletten.

Ontdek ons assortiment funcooking

3 redenen om voor een gourmet te kiezen

Er zijn verschillende redenen om voor een gourmet te kiezen:

  • Je hebt minder werk, want je gasten bereiden zelf hun eten aan tafel.
  • Je kan veel op voorhand doen, zoals je groenten snijden, individuele porties maken en koude slaatjes bereiden.
  • Je hebt geen stress, je geniet zelf van je avond en je spendeert veel meer tijd bij je gasten.

Bovendien is het gewoon leuk!

Ontdek onze gourmetstellen

Alles in huis?

Geef je feest extra kleur met leuke kommetjes, handige draaischijven en dienbladen. Bovendien is ook plastic weer helemaal hip! Ideaal om niets te breken als er kinderen rondlopen.

Zorg dat er voldoende ruimte is in je koelkast en kijk ook even na of je alles in huis hebt. Heb je wel een verlengkabel bijvoorbeeld? Of is er nog genoeg olie in huis? Dan ben je helemaal klaar voor een geslaagde gourmetavond!

Kommetjes »
Draaischijven en dienbladen »