Vegan & Raw kookworkshop

Aida Atelier 30-delig servies wit

Met dit witte, 30-delige Aida Atelier servies van porselein dek je de tafel voor 6 personen. Juist nog een menu bedenken!

Meer informatie

Luminarc 18-delig glasservies La Cave

Met het 18-delig glasservies La Cave van Luminarc heb je een stijlvolle set wijnglazen voor 6 personen, van het aperitief tot het dessert.

Meer informatie

Eternum 24-delig bestek Milano

Dit 24-delig bestek uit de Milano-reeks van het merk Eternum, biedt een eenvoudig, maar toch geraffineerd bestek voor maar liefst 6 personen.

Meer informatie

Tuintafel Miami teak 210 x 100 cm

De tuintafel Miami is een budgetvriendelijke tafel van gerecycleerde teak met milieuvriendelijk FSC-label.

Meer informatie

ScanCom plooistoel Ceram teak

De ScanCom plooistoel Ceram, vervaardigd van FSC-teakhout, is ideaal als extra stoel bij een tuinset van teak.

Meer informatie

Maak kennis met raw foodgoeroe Julie

Op 24 mei nodigden we Julie Van den Kerchove uit voor een gezellig tuinfeest, samen met enkele andere culinaire bloggers. Julie is vegan & raw food chef. Haar gerechten zijn superhip, overheerlijk en zitten boordevol vitaminen. Bovendien is rauw en veganistisch koken echt makkelijk. Want je hoeft de ingrediënten niet te koken of te bakken. Handig!

« I hope my recipes will inspire you to have fun in the kitchen, stop calorie counting and just enjoy delicious food that will nourish your body and mind! »

De lekkerste recepten van Julie

Groentenspaghetti met smoky « nacho cheese » saus

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:


Saus:

  • 1 rode paprika, grof gehakt
  • 120 g cashewnoten
  • 2 à 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 eetlepel limoen- of citroensap
  • Gerookt paprikapoeder, zeezout en zwarte peper (naar eigen smaak te doseren)
  • Kurkuma (optioneel)

Pasta:

  • 4 medium courgettes
  • 4 medium wortels
  • 1 handvol pijnboompitten
  • 2 grote handenvol gehalveerde kerstomaatjes
  • 1 lente-ui in fijne ringen
  • 1 handvol koriander (of bladpeterselie)

Bereiding

Voor de saus : Doe de paprika in de blender samen met de cashewnoten, het water, de edelgistvlokken en het limoensap. Kruid met zout, peper, paprikapoeder en eventueel kurkuma. Mix tot een gladde saus.

Voor de pasta : Schil de courgettes en de wortels. Gebruik een spiraalsnijder om er spaghettislierten van te maken.

Doe de saus op de spaghetti vlak voor je serveert en versier het bord met kerstomaten, lente-uitjes, koriander en pijnboompitten (eventueel gegrild).

Wat heb je nodig voor dit recept?

Bessenmousse

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 grote rijpe avocado, ontpit
  • 175 g bessen, vers of ontdooid uit de diepvriezer
  • 4 eetlepels amandelmelk
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 2 mespuntjes vanillepoeder
  • 1 snuifje zeezout

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde mousse. Plaats de mousse minstens 20 minuten in de koelkast (of 10 minuten in de diepvries). Serveer de mousse in kleine glaasjes en werf af met wat limoenzeste of een lepeltje krokante quinoagranola.


«Tip van Julie»

Zin in een verfrissend en gezond tussendoortje? Giet de mousse in ijsvormpjes!

Wat heb je nodig voor dit recept?

Julie onthult haar deco-geheimen