Een culinaire workshop met Dagny Ros

Aida Atelier 30-delig servies wit

Met dit witte, 30-delige Aida Atelier servies van porselein dek je de tafel voor 6 personen. Juist nog een menu bedenken!

Meer informatie

Luminarc 18-delig glasservies La Cave

Met het 18-delig glasservies La Cave van Luminarc heb je een stijlvolle set wijnglazen voor 6 personen, van het aperitief tot het dessert.

Meer informatie

Durobor 6 waterglazen Convention 31 cl

6 lage bekerglazen Convention van het merk Durobor met een inhoud van 31 cl.

Meer informatie

Eternum 24-delig bestek Milano

Dit 24-delig bestek uit de Milano-reeks van het merk Eternum, biedt een eenvoudig, maar toch geraffineerd bestek voor maar liefst 6 personen.

Meer informatie

Maak kennis met deze Ijslandse keukenprinses

3 mei organiseerden we een leuk én lekker event met Dagny Ros Asmundsdottir. Ze gaf enkele bloggers een originele, culinaire workshop in Melle.

De foodies maakten kennis met Dagny’s gezonde keuken, waar hedendaagse en Scandinavische trends steeds hand in hand gaan. Haar Ijslandse roots proefden we niet alleen in haar gerechten, maar zagen we ook terug haar prachtige tafelversiering.

« Als je mijn recepten kookt, gaat het nooit alleen over het recept. Er is altijd een verhaal. Over mensen. »

Meer over de Ijslandse keuken van Dagny Ros?

Ontdek haar kookboeken

Dagny’s recepten

Vikingsoep met rode biet en zoete aardappel

1. Ingrediënten voor 4 personen :

  • 3 zoete aardappelen
  • 2 rode bieten
  • 1 ajuin
  • 1 stuk gember (2 cm)
  • Olie
  • 1 lepel groente- of kippenbouillon
  • 8 eetlepels quinoa (gekookt)
  • 4 eetlepels appelmoes
  • 1 handvol geroosterde pompoenpitten
  • Enkele plukjes dille
  • Zwart lavazout
  • Peper en zout

Voor de mierikswortelcrème :

  • 100 ml zure room
  • 1 eetlepel mierikswortelpasta
  • Enkele druppels citroensap

2. Bereiding

Schil de aardappelen en rode bieten en snij ze in blokjes. Pel de ui en snipper ze fijn. Schil en rasp de gember. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de gember met de aardappelen en de rode bieten. Kruid met peper en zout. Voeg de bouillon toe en laat ongeveer 15 tot 20 minuten koken (tot de groenten gaar zijn). Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.

Maak vervolgens de mierikswortelcrème. Meng de zure room met de mierikswortelpasta en breng op smaak met citroensap.

Schep 2 eetlepels quinoa en 1 eetlepel appelmoes in elke soepkom, schep de soep erbij en werk af met geroosterde pompoenpitten, mierikswortelcrème, dille en het zwarte lavazout.

Baby Ruth cake

1. Ingrediënten

Voor de taart:

  • 3 eiwitten
  • 200 g suiker
  • 120 g ongezouten pinda’s
  • 15 zoute koekjes (bijvoorbeeld Tuc)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel natriumcarbonaat
  • 1 taartvorm met een diameter van ca. 23 cm

Voor de crème:

  • 50g boter
  • 100 g melkchocolade
  • 3 eierdooiers
  • - 60 g bloemsuiker

Voor de afwerking:

  • 100 ml volle room
  • 100 g melkchocolade
  • 1 kleine handvol gezouten pinda’s
  • 1 groot handvol rozijnen met chocolade (zwart, bruin of wit)

2. Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Hak de pinda’s samen met de koekjes fijn en meng ze met het vanille-extract, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat. Spatel dit mengsel voorzichtig onder de opgeklopte eiwitten. Vet de taartvorm in met de boter en doe het beslag erin. Zet vervolgens de bakvorm ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Haal de cake nadien uit de oven en laat hem afkoelen.

Maak intussen de crème: smelt de boter en de chocolade samen au bain-marie. Meng de eidooiers met de bloemsuiker (in een keukenrobot). Roer hier gesmolten chocolade onder en bestrijk de cake met de crème.

Voor de afwerking klop je de room op en bestrijk de taart ermee. Hak de pinda’s grof en strooi ze over de taart. Werk verder af met de chocoladerozijnen.

Smakelijk!

Zij stelen de show op Dagny’s prachtige tafel