Een heerlijk moment

Een barbecue met alle sausjes

Je tijd nemen voor een deugddoende maaltijd, ook dat is vakantie. Waar wacht je nog op? Leun achterover en geniet van die heerlijke momenten.

Overzicht

De 5 barbecue-geboden

Een barbecue improviseer je niet zomaar even. Voor sommigen onder ons is het een ware religie: volg de geboden dus nauwgezet!

  • Aangebrande vetten zijn potentieel kankerverwekkend. Maak het rooster van je barbecue dus vóór elk gebruik schoon, zo speel je geen ongewenste stoffen binnen.
  • Heb je een barbecue met houtskool? De beste manier om hem aan te steken blijft de schoorsteen-houtskoolstarter: zo branden al je kolen gelijkmatig, zonder behulp van chemische producten.
  • Voor een barbecue moet je je tijd nemen. Wees geduldig en leg het vlees pas op de grill als er een dun wit laagje as op de kolen ligt.
  • Met een marinade wordt je vlees nog zachter en krijgt het meer smaak. Bovendien vormen marinades een natuurlijke beschermlaag tegen kankerverwekkende stoffen.
  • Prik nooit in het vlees, anders verliest het zijn smaak en sap. Gebruik liever een tang om alles om te draaien.
Ontdek al ons keukengerei voor een geslaagde barbecue!

Hotdogs, onze trouwe vrienden

Wil je scoren bij jong en oud? Hotdogs zijn altijd een schot in de roos. Maak eens een originele versie en doe mee met de laatste nieuwe hotdogtrend: snij de worstjes met een mes in een spiraalvorm. Prik ze op een brochettenhouder en hop, ze kunnen de barbecue op. Ze zullen nog nooit zo goed gebakken zijn! Wist je trouwens dat ketchup op je hotdog doen in de streek rond Chicago als heiligschennis gezien wordt?

Ik wil perfect gebakken worstjes!

Hamburgerfeestje !

Dé ster van de barbecue geef je de luxebehandeling die hij verdient. Ziehier onze tips voor de perfecte hamburger:

  • Maak je burger een klein beetje groter dan de broodjes, want ze hebben de neiging om te krimpen bij het bakken.
  • Duw nooit met je spatel op de burgers, zo blijven ze lekker sappig.
  • Gebruik een keukenthermometer voor een perfecte cuisson.
  • Verleg je vlees zo weinig mogelijk. Hoe minder het in contact komt met het rooster, hoe minder kans je hebt op dat dunne, perfect krokante korstje.
  • Gebruik liever een spatel dan een vork om je vlees om te draaien.
Bekijk onze hamburgerpersen!

Witte of rode wijn?

Geen barbecue zonder een goed glas wijn. Wit of rood? Aan jou de keuze! Serveer je witte wijn? Kies dan voor kleine wijnglazen. Hierin wordt het fruitige karakter van de witte wijn geaccentueerd. Toch liever een glaasje rood? Dan zorgt een groter glas voor meer zuurstof waardoor de smaak ‘gecorrigeerd’ wordt.

Onze wijnglazen