Oosters koken op Chinees Nieuwjaar

8 februari is dit jaar de dag waarop Chinezen overal ter wereld stevig uit de bol gaan. Ze vieren dan namelijk Chinees Nieuwjaar. Een dag waarop ze zich in rode kleren hullen, deelnemen aan de drakendans en vuurwerk afsteken ... Maar net als de Belgen schuiven ook Chinezen graag aan tafel om lekker uitgebreid te dineren. De ideale gelegenheid dus om je oosterse kookkunsten te demonstreren!

Lekker Aziatisch koken

De Oosterse keuken loopt over van heerlijke geuren, kleuren en smaken. Bovendien kent elk Aziatisch land wel een typische gerecht en een eeuwenlange kooktraditie. Sommigen schrikken er daarom van terug om zelf een Aziatisch kookmuts op te zetten. Nochtans zijn veel gerechten verrassend makkelijk zelf klaar te maken. Met een scherpe messenset, een goede wok en een rijstkoker kom je al een eind ver om een Aziatische lunch te bereiden. En wat dacht je van een oosters soepje om de maaltijd mee te starten? Geen zin om eerst alles haarfijn in een kookpot te hakken? Dan is een blender je ideale keukenhulpje. Vergeet er geen koriander, gember of citroengras aan toe te voegen om van die typische smaak te genieten.

Naar onze wokpannen

Sushi

De meeste gekende en hipste oosterse specialiteit blijft natuurlijk sushi. Wist je trouwens dat de roots van dit gezonde goedje in China ligt? En dat de omhullende rijst eerst als bewaarmiddel diende? In Zuidoost-Azië bewaarde men 2000 jaar geleden hun vis in gekookte rijst. Een vorm van conserveren die al snel naar Japan overwaaide. Terwijl iedereen de rijst erna weggooide, kon de Japanner de combinatie van gefermenteerde vis en rijst wel smaken. Uiteindelijk kreeg sushi begin 19de eeuw de vorm zoals we die nu kennen: sierlijke hapjes met lekkere vis, groenten, zeewier … Wil je graag de kunst van deze Japanse delicatesse onder de knie krijgen? Haal dan een sushiset met eetstokjes in huis en tover in 1-2-3 perfecte de beste nigiris of futomakis op tafel. Soigneer je gasten en serveer op een mooi porseleinen sushiservies.

Ontdek onze artikelen

Oosterse bouillonsoep met scampi's

Een klassieker onder de oosterse soepen en bovendien in een mum van tijd klaar.

Snel naar dit recept

Gemarineerde tofoe met oosterse groentewok

Liever geen vlees op de menu? Kies dan voor dit oosterse toppertje met noedels en Chinese kool.

Naar dit culinaire toppertje

Zoete sushi

Verras vrienden en familie met dit eigenwijze desert van sushi met bosvruchten en ricotta.

Ontdek dit originele dessert