• Home
  • Oosters koken op Chinees Nieuwjaar

Oosters koken op Chinees Nieuwjaar

16 februari is dit jaar de dag waarop Chinezen overal ter wereld stevig uit de bol gaan. Ze vieren dan namelijk Chinees Nieuwjaar. Een dag waarop ze zich in rode kleren hullen, deelnemen aan de drakendans en vuurwerk afsteken ... Maar net als de Belgen schuiven ook Chinezen, en bij uitbreiding zowat de hele Aziatische wereld, graag aan tafel om lekker uitgebreid te dineren. De ideale gelegenheid dus om je Oosterse kookkunsten te demonstreren en je horizonten te verruimen!

Lekker Aziatisch koken

De Oosterse keuken loopt over van heerlijke geuren, kleuren en smaken. Bovendien kent elk Aziatisch land wel een typisch gerecht en een eeuwenlange kooktraditie. Zet zelf je Aziatische koksmuts op en tover een heerlijk gerecht op tafel! Vergeet er geen koriander, gember of citroengras aan toe te voegen om van die typische smaak te genieten.

Naar onze wokpannen

Een Oosterse tint in huis

Je Oosterse gerechten in stijl serveren? Dat doe je natuurlijk in de kommetjes en borden van Tokyo Design. Dit servies heeft een mooi, Japans design. Niet alleen geschikt om Japanse ramen uit te slurpen, maar ook je Chinese wokgerechten en Thaise curry's zullen hierin nog meer smaken. Haal je stokjes al maar boven!

Naar ons assortiment Tokyo Design

Rijst koken als een pro

Wie aan Aziatisch eten denkt, denkt natuurlijk meteen aan rijst (die liefst lekker aan elkaar plakt, kwestie van makkelijker met die stokjes te kunnen eten). Dankzij onze rijstkokers is jouw portie rijst telkens opnieuw perfect bereid om bij jouw portie bami, nasi of chop choy te passen!

Naar onze rijstkokers

De messen geslepen

Een geslaagd eindresultaat behaal je alleen maar als ook je keukenmateriaal van de hoogste kwaliteit is. Gelukkig hebben wij een uitgebreid assortiment aan de beste koks- en keukenmessen ter beschikking, zodat je je als een ware chef-kok kan uitleven met je Aziatische gerechten!

Naar onze messen

Ontdek onze artikelen