Tips voor een lekkere bolognaisesaus

Bolognaisesaus is een fenomeen én een symbool voor de Italiaanse keuken. De hoofdingrediënten? Tomatensaus, uien en gehakt. Ontdek snel het recept voor een heerlijke bolognaisesaus en laat je inspireren door onze tips

Vanwaar komt de bolognaisesaus?

In de 19de eeuw publiceert de Italiaan Pellegrino Artusi als eerste het recept voor de bolognaisesaus. De naam voor het recept ontleent hij aan de stad waar hij verblijft: Bologna. Artusi laat zich inspireren door de traditionele vleessaus ragù en voegt enkele ingrediënten toe om de saus te verbeteren: mager kalfsvlees, pancetta, boter, uien en wortelen.

In het recept geeft hij ook enkele tips om het recept extra op smaak te brengen met champignons, truffel en blokjes kippenlever die je samen met het kalfsvlees bakt in de pan.

Hij raadt aan om de saus te serveren met pasta van gemiddelde grootte op basis van tarwe. De pasta kook je beetgaar of al dente en je werkt je bord af met parmezaan.

Ontdek al onze artikelen om je saus te maken

Ontdek het recept voor de échte bolognaisesaus

Dankzij onze partner Colruyt maak je thuis zelf het originele recept van Pellegrino Artusi voor je bolognaisesaus. Wedden dat je geen andere saus meer eet? Ga snel aan de slag en laat het smaken!

Ontdek snel het recept

Wist je dat …

In de Italiaanse keuken de spaghetti bolognaise eigenlijk niet bestaat? De saus wordt 'Ragù alla Bolognese' genoemd en serveer je niet met spaghetti, maar met bijvoorbeeld tagliatelle, pappardelle of penne rigate.

Ontdek onze borden om je pasta te serveren