Rookovens: waar rook is… is het tijd om te smullen.

Een rookoven, da’s op en top slow cooking! Vis, vlees, groenten en zelfs kaas garen heel langzaam, absorberen de rook en krijgen een unieke smaak.

Roken kan zowel warm (tussen 50° en 80° C) als koud (<30° C) en met gearomatiseerde rookchips van verschillende houtsoorten. Kortom: een must voor elke hobbykok of barbecuefan.

Voordelen van een rookoven:

Origineel

Het moet niet altijd een gewone barbecue zijn, toch? Laat je gasten genieten van een nieuwe smaaksensatie.

Onderhoudsvriendelijk

De meeste rookovens hebben een vetopvangbakje, waardoor je achteraf enkel de rooster moet schoonmaken.

Veelzijdig

Je kan vlees, vis, groenten en zelfs kaas roken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Makkelijk

Door het gebrek aan zuurstof heb je geen vlammen in de oven. Je gerechten kunnen dus niet aanbranden. Zo kan jij de rookoven rustig zijn gang laten gaan en ondertussen iets anders doen.

Nadelen van een rookoven:

Aparte smaak

Je gerechten krijgen die typische gerookte smaak waar misschien niet iedereen van houdt.

Slow cooking

Je gerechten worden traag en bij lage temperaturen gegaard in een rookoven. Je moet dus je tijd kunnen nemen.

Enkel voor buitengebruik

Tenzij je je rookmelders even wil testen, kan je een rookoven niet binnen gebruiken.

“Gebruik gearomatiseerde houtsnippers of rookchips en ontdek nieuwe smaken die jezelf, je familie en je vrienden zullen verbazen.”

Tip van Gert, onze barbecuespecialist:

Wil jij een barbecue die...
Superorigineel is?
Zorgt voor een unieke smaaksensatie?
Je vlees of vis nooit verschroeit?

...Dan is een rookoven iets voor jou!