Rookovens

De rookoven, een meerwaarde bij het koken

Een rookoven is een typisch voorbeeld van slow cooking, producten garen bij een lage temperatuur. Je kan zowel warm (tussen 50° en 80° C) en koud (<30° C) roken. Experimenteer met nieuwe smaken en verbaas jezelf, familie en vrienden met schitterende gerechten. Rookchips of houtsnippers van beuk of eik zorgen voor een aangename gerookte smaak. Kaas, vis, vlees, groenten ... Een rookoven is een culinaire uitdaging waarmee je unieke smaken creëert.

Voordelen van een rookoven

Veelzijdig

Zowel warm (bv. vlees en groenten) als koud (bv. kaas, forel of zalm) roken.

Gebruiksgemak

Speel met de regelbare luchttoevoer om de gewenste temperatuur te bereiken.

Uniek

Vlees blijft sappig en krijgt een unieke smaak.

Smaak

Voeg extra aroma’s toe met rookchips.

Origineel

De rookoven is een must have voor hobbykoks en barbecuefans.

Een rookoven is een must voor elke barbecuefan De werking van een rookoven De rookoven geeft voedsel een unieke smaak

"Een rookoven is een must voor elke hobbykok of barbecuefan. Je kan hem gebruiken voor hapjes, vlees- en visgerechten en zelfs voor desserts.”

Gert, barbecuespecialist ColliShop.

Hoe onderhoud ik mijn rookoven?

Een rookoven vraagt weinig onderhoud. Sommige zijn voorzien van een vetopvangbakje, waardoor je enkel de rooster moet reinigen.

Wrijf voor het barbecueën de rooster in met een beetje olie. Dat maakt het onderhoud nadien makkelijker.

Reinig de rooster met een kleine borstel of een nat sponsje, dat je kan vinden bij onze accessoires.

De rooster kan je ook proper krijgen door er met een halve citroen of een prop aluminiumfolie over te wrijven.

Na elk gebruik van de rookoven trekken de aroma’s in de ommanteling. Reinig de ommanteling dus niet al te vaak, anders gaan al die aroma’s verloren.

Bekijk al onze hoezen en accessoires voor rookovens

Rookovens in de kijker