6 tips om een geslaagde brunch te organiseren

Wat is de perfecte barbecue voor jou?

Een geslaagd barbecueseizoen begint bij de juiste barbecue. Maar grill jij je worstjes, steaks of halloumibrochettes binnenkort op de houtskoolbarbecue, de gasbarbecue of pak je het echt culinair aan met een rookoven? Bij ColliShop helpen we je graag jouw ideale barbecue te vinden! Heb je al een idee? Of nog geen bepaald type barbecue in gedachten? We zetten alle voor- en nadelen van de barbecues in ons assortiment voor jou op een rijtje.

Houtskoolbarbecue: maak het lekker gezellig

Het echte barbecuegevoel associëren we vaak met een traditionele houtskoolbarbecue. Rustig de barbecue aansteken, een aperitiefje terwijl de kolen verhitten, heerlijk smullen en achteraf genieten van de laatste knisperingen van het vuur... Met een houtskoolbarbecue beleef je de perfecte zomeravond!

Grillen op een houtkoolbarbecue

Voordelen en nadelen van een Houtskoolbarbecue

  • Voor weinig geld heb je een kwalitatieve barbecue.

  • Alle vormen, maten en kleuren mogelijk: kies een barbecue die perfect past bij je terras of tuin.

  • Je bereikt een temperatuur tot 400°C: perfect voor een krokant korstje.

  • Onderhoudsvriendelijk: je hoeft enkel je rooster schoon te maken.

  • Het duurt een tijdje voor je barbecue op temperatuur is: je moet dus geduld hebben.

  • Door de rookvorming zet je de barbecue best een eindje weg van tafel.

  • De temperatuur is moeilijk exact te regelen: de cuisson blijft altijd een gok.

Naar de perfecte houtskoolbarbecue

Gasbarbecue: één draai aan de knop en… gas geven!

Ben je een barbecuefanaat? Dan zal de vonk tussen jou en onze gasbarbecues snel overslaan. Dankzij de vele accessoires heeft een gasbarbecue eindeloze culinaire mogelijkheden voor hobbykoks! Een stukje vlees perfect grillen? Buiten een pizza, stoofpotje of wok klaarmaken? Het kan op je gasbarbecue!

Grillen op een gasbarbecue

Voordelen en nadelen van een Gasbarbecue

  • Snel: al na 10 mintuen gebruiksklaar.

  • Nauwkeurige temperatuurregeling voor de perfecte cuisson.

  • Veelzijdig: je kan er ook pizza, sauzen, groentjes… mee klaarmaken.

  • Geen onhygiënisch gedoe met kolen, as en vet dat in de vlammen druipt.

  • Je verbruikt minder brandstof, want je stookt enkel wanneer je hitte nodig hebt.

  • Een gasbarbecue warmt snel op, maar koelt ook snel weer af. Handig met kindjes in de buurt.

  • Kostprijs: een gasbarbecue is vrij duur in aankoop en dus eerder iets voor wie vaak buiten wil koken.

  • Neemt vrij veel plaats in op je terras of balkon.

  • De maximumtemperaturen zijn lager dan bij een houtkoolbarbecue.

  • Iets meer onderhoud nodig dan andere types van barbecues.

Naar de perfecte gasbarbecue

Elektrische barbecue: grill waar en wanneer je maar wil

Hou je het graag makkelijk? Dan heb je een elektrische barbecue nodig. Gewoon de stekker in het stopcontact, de juiste temperatuur instellen en bakken maar. Begint het plots te regenen? Dan kan je nog steeds naar binnen, want de elektrische barbecue vormt geen rook en kan je simpelweg verplaatsen.

Handige elektrische barbecue

Voordelen en nadelen van een Elektrische barbecue

  • Snel op temperatuur: na enkele minuten kan het feest beginnen.

  • Compact genoeg om ook op je balkon, op de camping of zelfs binnen te gebruiken.

  • Je hebt geen open vlammen en dus is een elektrische barbecue veilig met kinderen of huisdieren in de buurt.

  • Temperatuur perfect te regelen via de thermostaat.

  • Geschikt voor maximum 6 personen, je kan niet voor grote groepen koken.

  • Je moet altijd in de buurt van een stopcontact blijven of met verlengsnoeren werken.

  • De maximumtemperaturen zijn lager dan bij een houtkoolbarbecue.

  • Tikkeltje minder charme: de rokerige smaak van vlees en het echte barbecuegevoel ontbreekt een beetje.

Naar de perfecte elektrische barbecue

Houtbarbecue: de barbecue waarop je buurman jaloers zal zijn

Creëer dé ultieme barbecue-ervaring met een houtbarbecue. Die is authentiek en kan tegelijk grillen en roken. Hang tijdens het barbecueën van de perfecte steak een lekker stukje kaas in de rookschouw, om je gasten het ultieme dessert voor te schotelen. Heerlijk!

Grillen met een houtbarbecue

Voordelen en nadelen van een Houtbarbecue

  • Je grillt gezonder want het vlees ligt niet vlak boven de vlammen, het kan niet verbranden én het blijft lekker sappig.

  • Multifunctioneel: in de rookschouw kan je tijdens het bakken ook warm (bvb. vlees en groenten) én koud (bvb. kaas) roken.

  • Je kan makkelijk het hout aanvullen zonder de rooster te verplaatsen.

  • De perfecte barbecue voor een gezellige winterbarbecue.

  • Kostprijs: een houtbarbecue is een serieuze investering en dus echt iets voor barbecuefanaten.

  • Je gerechten worden tegelijk gegrilld en gerookt, een aparte smaak waar niet iedereen dol op is.

  • Slow cooking: om te koken met een houtbarbecue moet je rustig je tijd kunnen nemen. Je bent al snel enkele uurtjes bezig.

Naar de perfecte houtbarbecue

Rookovens: waar rook is… is het tijd om te smullen

Een rookoven is op en top slow cooking! Vis, vlees, groenten en zelfs kaas garen erg langzaam en krijgen een unieke smaak. Roken kan zowel warm (tussen 50° en 80° C) als koud (minder dan 30° C) en met gearomatiseerde rookchips van verschillende houtsoorten. Kortom: een must voor elke barbecuefanaat.

Gebruik een rookoven voor een nieuwe smaaksensatie

Voordelen en nadelen van een Rookoven

  • Origineel: verras je gasten met een nieuwe smaaksensatie.

  • Je hebt de eindeloze mogelijkheden om zowel vlees, vis, groenten, kaas… te roken.

  • Onderhoudsvriendelijk: dankzij het vetopvangbakje moet je enkel je rooster schoonmaken.

  • Door het gebrek aan zuurstof in de oven heb je geen vlammen en kunnen je gerechten niet aanbranden.

  • De aparte smaak van gerookt voedsel bevalt niet iedereen. Daar moet je rekening mee houden.

  • Je gerechten garen traag en bij lage temperaturen. Reken dus al snel enkele uren voor je aan tafel kan.

  • Tenzij je je rookmelders even wil testen, kan je een rookoven niet binnen gebruiken.

Naar de perfecte rookoven