Houtskoolbarbecue: maak het lekker gezellig

Heel wat mensen associëren het echte barbecuegevoel met een traditionele houtskoolbarbecue. Rustig de barbecue aansteken, een aperitiefje drinken terwijl de kolen heet worden, af en toe een verbrande worst, achteraf gezellig oude verhalen oprakelen… Het hoort er allemaal bij.



Voordelen van een houtskoolbarbecue:

Kostprijs

Voor weinig geld heb je al een heel kwalitatieve houtskoolbarbecue. Perfect als je het toestel toch niet zo vaak aansteekt.

In alle maten, vormen en kleuren

Houtskoolbarbecues vind je tegenwoordig in een pak trendy kleurtjes, designs én groottes. Je hebt zelfs tafelmodellen om hapjes te bereiden. Barbecook en Weber brengen toetstellen op de markt in verschillende kleuren en groottes.

Hogere temperaturen

Een houtskoolbarbecue bereikt al snel een temperatuur van 400° C. Ideaal om je vlees, vis of groenten een lekker krokant korstje te geven.

Heerlijke aroma’s

Ooit al geprobeerd om gedroogde olijfpitten of fruitschillen tussen de kolen te leggen? Aan een houtskoolbarbecue voeg je heel makkelijk smaakmakers toe.

Onderhoudsvriendelijk

Na je ongetwijfeld geslaagde barbecue hoef je enkel de rooster schoon te maken.

Nadelen van een houtskoolbarbecue:

Even wachten in het begin

Bij het aansteken van een houtskoolbarbecue komt wat geduld kijken. Het duurt al snel een kwartier tot een half uurtje vooraleer je kan bakken.

Rookvorming

De rook van je barbecue geeft een uniek aroma aan je vlees. Jammer genoeg ook aan je kleren

Temperatuur is moeilijker te regelen

De hoogte van je rooster en de ventilatiegaten zijn het enige waarmee je kan spelen bij een houtskoolbarbecue.

“Koop een barbecue met deksel. De warmte wordt beter vastgehouden, waardoor je vlees langzaam wordt gegaard én je minder houtskool nodig hebt.”

Tip van Gert, onze barbecuespecialist:

Wil jij een barbecue die...
Geen al te grote hap uit je budget neemt?
Niet teveel plaats inneemt op het terras?
Onderhoudsvriendelijk is?

...Dan is een houtskoolbarbecue iets voor jou!