Houtbarbecue: de barbecue waarop je buurman jaloers zal zijn

Creëer dé ultieme barbecue-ervaring met een Oklahoma houtbarbecue. Die is authentiek en kan tegelijk barbecueën en roken.

Hang tijdens het grillen van de perfecte steak een lekker stukje kaas in de rookschouw, om je gasten het ultieme dessert voor te schotelen. Heerlijk!

Voordelen van een houtbarbecue:

Gezond grillen

Het vlees ligt niet vlak boven het vuur. Zo kan het niet verbranden, blijft het sappig en wordt het overal even gaar.

Multifunctioneel

In de rookschouw kan je tijdens het bakken ook warm (bvb. Vlees en groenten) én koud (bvb. kaas) roken.

Praktisch

Vul het hout bij zonder de rooster te verplaatsen.

Perfect voor een winterbarbecue

Wil je je gasten ook buiten het barbecueseizoen lekker verwennen? Met dit type barbecue kan je prima winterbarbecueën

Voor kleine én grote groepen

Deze verrassend veelzijdige barbecues zijn ideaal voor zowel tuinfeestjes als een gezellige maaltijd met je gezin.

Nadelen van een houtbarbecue:

Kostprijs

Een houtbarbecue is een investering. Eerder iets voor barbecuefanaten.

Aparte smaak

Je gerechten worden gegrilld en tegelijk gerookt. Dat creëert een unieke smaak waar misschien niet iedereen van houdt.

Slow cooking

Vuur stoken, de grillruimte op temperatuur laten komen,… Met dit type barbecue moet je rustig je tijd kunnen nemen om je gerechten perfect te laten garen.

“Gebruik nooit hout van naaldbomen. Daar zit veel hars in, wat je eten een bittere smaak geeft. Ook geverfd hout, rot hout of afvalhout van meubelen of paletten is onbruikbaar op de barbecue.”

Tip van Gert, onze barbecuespecialist:

Wil jij een barbecue die...
Je gerechten kan grillen en roken tegelijk?
Zorgt voor een unieke smaaksensatie?
Perfect is om te winterbarbecueën?
Zowel voor kleine als grote groepen geschikt is?

...Dan is een houtbarbecue iets voor jou!