Gasbarbecues

Gasbarbecues: modern, design en multifunctioneel

De gasbarbecue zal zowel de echte barbecuefans als de occasionele gebruikers kunnen bekoren. Dankzij de vele accessoires zoals een zijbrander of een spitbrander kent een gasbarbecue vele mogelijkheden. Hobbykoks en echte barbecuefans kunnen zich helemaal uitleven op hun buitenkeuken. Na het werk nog snel een lekker stukje vlees op de barbecue? Geen probleem, na 10 minuten is je gasbarbecue gebruiksklaar!

Voordelen van een gasbarbecue

Veilig

Onmiddellijk aan dankzij het elektronisch ontstekingsmechanisme.

Snelle start

Na 10 min. gebruiksklaar.

Smaakvol

Parfumeer je gerechten met behulp van rookboxen met bier of wijn.

Praktisch

Nauwkeurige temperatuurregeling.

Verschillende bakwijzen

Barbecue (deksel open), oven (deksel toe) of aan het spit.

Proper

Met een gasbarbecue heb je geen last van asresten.

Accessoires

Een zijbrander, spitbrander of geïntegreerde plancha? Alles is mogelijk.

Gasbarbecue met drie branders en twee zijtafels Bolvormige gasbarbecue met ringbrander Een zijbrander op je gasbarbecue houdt je sauzen warm Gasbarbecue met twee branders en zijbrander

"Voeg smaakmakers zoals wijn, bier, kruiden en rookschilfers toe. Ze geven een extra dimensie aan je gerechten en creëren een unieke smaak.”

Gert, barbecuespecialist ColliShop.

Welk soort gas gebruiken?
Al onze barbecues werken met butaan en propaan. Propaan is de beste keuze omwille van verschillende redenen. De kwaliteit van de verbranding is beter en propaan is minder vorstgevoelig dan butaan. Regelmatige gebruikers kiezen het best voor een grote gasfles van 10,5 kg, terwijl een fles van 5 kg volstaat voor occasionele gebruikers.

Hoe onderhoud ik mijn gasbarbecue?

Ondanks de omvang van een gasbarbecue zijn ze toch vrij gemakkelijk in onderhoud. Voorzie je van een simpele spons of een zachte borstel en je barbecue doet de rest.

Na elk gebruik: sluit het deksel en zet de branders op volle kracht gedurende 10 min. Het vuur zal alle resten verbranden, waardoor rook ontstaat. Doof de barbecue nadat de rook verdwenen is. Reinig nadien de rooster met een sponsje en wat milde zeep.

Gebruik warm water en een aangepast product voor een grondige poetsbeurt.

Dek je barbecue steeds af met een hoes.

Bekijk al onze hoezen en accessoires voor barbecues

Veilig barbecueën

Hoe gezellig en los de sfeer op een barbecue ook kan zijn, toch is het belangrijk om een beetje op te letten. Met een juiste aanpak en een aantal tips kan je snel en veilig aan de slag.

Plaats de barbecue op een stevige, vlakke ondergrond en voorzie voldoende ruimte en ventilatie.

Controleer de datum op de gasfles.

Verplaats nooit een brandende barbecue.

Kijk de gasslang voor ieder gebruik na op gaatjes. Dit kan je doen door de slang in te wrijven met water en zeep. Draai de gasfles open, zonder de barbecue aan te zetten. Verschijnen er belletjes? Direct vervangen.

Hang niet met je gezicht boven de barbecue.

Gasbarbecues in de kijker