Klaar voor het aspergeseizoen?

Wil je de lente op je bord toveren? Haal dan nu asperges in huis. Deze ranke, slanke lekkernij is de koningin van de lentegroenten. Met haar kraak- en smaakvolle karakter is ze ook enorm populair. Asperges steken bovendien boordevol vitamines en maak je in geen tijd klaar zoals jij ze liefst eet: gekookt, gebakken, gestoomd …

Hoe maak je asperges klaar?

Staan er witte asperges op de menu?

  • Haal dan eerst de vezelige schil ervan af. Gebruik daarvoor een dunschiller of aspergeschiller en schil van boven naar beneden.
  • Snij ze vervolgens op gelijke lengte af op een snijplank.
  • Klaar om ze op te warmen ... Bind ze in bussels en laat ze koken of stomen in een kookpot, of idealiter in een aspergekoker.
  • Hou de puntjes boven water voor een rijkere smaak en laat ze ongeveer een kwartier aan de kook.
  • Schep de asperges eruit en laat ze uitlekken op een propere keukenhanddoek.

Voor de groene variant, met zijn sterkere smaak, mag je het schilproces achterwege laten.

Kook het witte goud

Ontdek onze artikelen

Dit moet je weten over asperges

Wist je dat ...

  • naast witte en groene er ook paarse asperges bestaan ...
  • je kraakverse asperges herkent aan het piepende geluid als je ze tegen elkaar wrijft ...
  • ze weinig calorieën bevatten en een uitstekende bron zijn van vezels, vitamines en mineralen ...
  • na het eten van asperges je urine een typische zwavelachtige geur kan ontwikkelen ...
  • uit een studie blijkt dat asperges de symptomen van een kater verlichten ...
  • asperges je best zo vers mogelijk eet. Hoe langer je ze bewaart, hoe sneller ze hun karakteristieke smaak verliezen.
  • je ze ook eenvoudig in de microgolfoven kan klaarmaken. Leg ze in een bord met water, dek af en laat een kleine 10 minuten gaar koken ...